Drømmebolig

De fleste danskere ønsker at købe deres drømmebolig. Drømmebolig er et begreb, der er individuelt og dermed kan være forskellig afhængig af person. Hvad der for dig er din drømmebolig, er ikke nødvendigvis andres drømmebolig. Nogles drømmebolig er en lejlighed i en storby hvor andres er et hus på landet, nogle ønsker nyt og andre ønsker et håndværketilbud og sådan kan fortsætte.

Det er derfor vigtigt, at du som køber er bevidst omkring, hvad din drømmebolig er og alt hvad dette måtte indebære. Det at købe sin egen bolig er en stor beslutning og det er for de fleste deres livs investering. Grundet dette er det en fordel at købe den rigtige bolig eller med andre ord; din drømmebolig.

Billede af drømmebolig

Går du og drømmer om at købe din drømmebolig?

Inden du går ud på boligmarkedet for at lede efter din drømmebolig, så er det en fordel at undersøge, hvad du rent økonomisk har råd til at købe bolig for. Du skal som minimum selv kunne finansiere fem procent af boligens værdi. Det vil sige, at hvis du kan lægge mere end fem procent til udbetaling, så kan du låne mere og dermed få et dyrere hus. Derudover så vurderer bankens rådgivere, hvad de vil anbefale dig at købe bolig for. De vurderer ud fra dit og eventuelt familiens rådighedsbeløb, hvad I har råd til at sidde for hver måned.

Når du har fundet din drømmebolig og gerne vil købe den, er det vigtigt, at din bolig bliver finansieret korrekt og på den bedste mulige måde for dig og din økonomi. Du kan læse nærmere om boligfinansiering her.

Billede af drømmebolig

Få uvildig rådgivning til køb af drømmebolig

Som nævnt overstående så vurderer bankens rådgivere, hvad du har råd til at købe hus for ud fra dit eller jeres rådighedsbeløb. Der kan være stor forskel på, hvad banken mener er et forsvarligt rådighedsbeløb til jer, og hvad du mener. Bankens rådgivere ønsker, at I har et så højt rådighedsbeløb som muligt, hvor du som køber måske ikke nødvendigvis har brug for så højt et rådighedsløb.

Hvis du har fundet drømmehuset og står i overstående situation, hvor din bank f.eks. ikke vil låne dig pengene grundet et for lavt rådighedsbeløb eller andet, så kan du med fordel søge rådgivning hos en uvildig finansiel rådgiver.

En uvildig finansiel rådgiver er uafhængig af banken og sætter sig 100 procent ind i dit sted og vil derfor gå langt for, at du få nøglerne til dit drømmehus. En uvildig finansiel rådgiver kan med andre ord hjælpe dig med at sikre, at du køber din drømmebolig til den pris, der er passende for lige netop dig og dit rådighedsbeløb. En uvildig finansiel rådgiver kan stå ved din side hele vejen igennem bolighandlen og kan endda ordne det meste for dig, sådan at du kun skal koncentrere dig om at glæde dig til at blive ejer af dit drømmehus. Du kan læse nærmere om uvildig boligrådgivning her.

På Pengeraadgivning.dk kan du læse om andre, der har benyttet en uvildig finansiel rådgiver i forbindelse med boligkøb. Der er blandt andet et eksempel, hvor Rikke har fundet sit drømmehus, men får et nej i hendes egen bank. Efter brug af uvildig finansiel rådgiver, står Rikke nu med nøglerne til sit drømmehus. Du kan læse mere om kundeoplevelsen her.