Økonomisk rådgivning til private

Hvad er økonomisk rådgivning?

Økonomisk rådgivning er rådgivning i økonomi. Økonomi har et bredt omfang, men i dette tilfælde menes der din private økonomi. Med din private økonomi skal der forstås at det er alt, der har at gøre med din økonomi. Du kan læse nærmere om privatøkonomi her. 

Det kunne f.eks. være boligkøb, salg af bolig, omlægning af lån, budget, gæld osv. Det vil med andre ord betyde, at økonomisk rådgivning er rådgivning til dig og din økonomiske situation. Økonomi kan for mange virke uoverskueligt, men også svært og lige netop derfor kan du få økonomisk rådgivning, hvor en rådgiver kan give dig professional rådgivning, sådan at du træffer de rigtige valg og har den mest optimale økonomi for lige netop dig og din økonomi.

billede af økonomisk rådgivning private

Flere typer af økonomiske rådgivere

Der findes mange forskellige slags eller typer af økonomiske rådgivere. Det er derfor vigtigt, at du gør dig overvejelser omkring, hvilken rådgiver du har brug for. Først og fremmest er der rådgiverne i banken. De fleste banker tilbyder økonomisk rådgivning til private. Du kan derfor som kunde i en bank få økonomisk rådgivning af din bankrådgiver.

Banken er en forretning, der ligesom alle andre forretninger ønsker at lave overskud og profit. En af måden hvorpå bankerne kan tjene penge er på deres kunder i form af renter og gebyrer. Det betyder, selvfølgelig at hvis du ønsker rådgivning i forbindelse med f.eks. lån til boligkøb, så er det vigtigt at have i baghovedet, at banken gerne vil tjene mest muligt på dig i form af renterne på dit boliglån. Bankens rådgivere vakler derfor imellem at være rådgivere og sælgere. Hvis du derimod ønsker rådgivning i forhold til at få lavet budget, der giver dig et overblik over din økonomi, så kan du med fordel udnytte den gratis rådgivning som bankens rådgivere tilbyder dig.

Billede af økonomisk rådgivning private

En anden type rådgiver du kan benytte, er en uafhængig finansiel rådgiver. Du kan læse nærmere om en uafhængig finansiel rådgiver her. En uafhængig finansiel rådgiver er uafhængig af banken, hvilket betyder, at de ikke skal tjene penge til banken og dermed heller ikke behøver at tjene penge på høje renter på dig. Du kan derfor med fordel investere i en uvildig finansiel rådgiver, hvis du f.eks. står overfor et boligkøb.

En uafhængig finansiel rådgiver har som regel en finansiel baggrund og ved derfor, hvad prisen på f.eks. et boliglån bør være. Du kan derfor få hjælp til at forhandle med banken og i nogle tilfælde endda, få den uafhængige finansielle rådgiver til at gøre arbejdet for dig altså forhandle med banken for dig. Det er potentielt set muligt for alle at kalde sig finansiel rådgiver og det er derfor vigtigt, at du undersøger de uafhængige finansielle rådgiveres hjemmesider for at sikre, at de har en godkendelse fra finanstilsynet.

På baggrund af overstående kan der siges, at der er forskellige økonomiske rådgivere til din private økonomi, som du kan benytte. Det er derfor vigtigt, at du ved hvad du præcis ønsker rådgivning i og ud fra denne forudsætning, finder den type rådgiver, der passer bedst til dit behov.