Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--gratiskonomitjek-qxb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Lån penge - Bliv klogere på hvad du skal være opmærksom på, når du skal låne penge.

Lån penge

Lån penge betyder, som ordet indikerer at låne penge. Der kan være mange grunde til, at du ønsker eller vælger at låne penge. De fleste danskere låner penge til køb af en bolig igennem deres levetid. Dette skyldes, at det er de færreste der har den sum penge stående på kontoen som en bolig koster. Derudover er der nogle, der låner penge til bil eller andre større eller mindre materielle goder, også kaldet forbrugslån. Når du låner penge, vil der være nogle låneomkostninger forbundet ved lånet. Disse låneomkostninger er forskellige afhængigt af, hvilken lånetype du optager.

Billede af lån penge

Forskellige låneomkostninger

Som nævnt overstående, så er der forskellige låneomkostninger forbundet ved de forskellige lånetyper. Fælles for alle lånetyper er, at der ofte er renter og gebyrer på.

Når du skal købe en bolig, så finansieres boligen ofte via et realkreditlån og et banklån. Renten på et realkreditlån er ofte lavere end banklånet og det er derfor en fordel, at tage et så småt banklån som muligt. Du kan læse om finansiering af bolig her.

Ved et billån og forbrugslån er der flere forskellige muligheder i forhold til at vælge låneudbydere. Du kan nemlig søge lån til bil og forbrugslån i banken, men der er også mange andre muligheder som f.eks. forretninger eller låneudbydere på internettet. Det er i den forbindelse vigtigt, at du undersøger renter og gebyrer på lånet, sådan at du undgår at betale for meget.

Banken stiller høje krav til, hvad de lånte penge skal bruges til. Dette skyldes, at banken gerne vil være sikker på, at låntager kan betale tilbage igen. Som konsekvens af bankens krav, er der mange som vælger at søge et lån online på internettet, da det er nemmere og de dermed ikke bliver konfronteret med bankens krav. Det skal dog understreges, at det er en meget dyrere måde at låne penge på. Derudover skal du som kunde, ikke være flov over at søge et lån hos banken.

Endvidere skal det tilføjes, at bankens krav til at låne penge ud, ikke kun tilgodeser deres ønske om at få deres penge tilbage igen, men at det også tilgodeser dig som kunde. Det skyldes, at du som kunde undgår at blive fristet til at låne flere penge, end du reelt set har mulighed for at betale tilbage i dit budget hver måned.

billede af lån penge

Få rådgivning

Der er forskellige låneomkostninger afhængigt af hvilket lån og hvor meget du ønsker at låne. Der er ligeledes mange forskellige låneudbydere. Nogle vil mene, at banken er det sikre valg at låne penge hos på trods af, at de stiller nogle krav. Hvad enten du skal låne penge til en bolig, bil eller forbrugslån så er det en fordel at få rådgivning. Du kan søge rådgivning hos din bank eller hos en uvildig finansiel rådgiver. En rådgiver kan hjælpe dig med at undersøge, hvor meget du har råd til at låne for, samt sikre at du låner pengene det rigtige sted til de billigste låneomkostninger. Du kan hos Pengeraadgivning.dk booke et gratis rådgivningsmøde med en uvildig finansiel rådgiver, hvor du kan få rådgivning og vejledning om, hvor du kan spare penge, når du skal låne penge.