Økonomisk rådgivning

Hvad er en økonomisk rådgiver?

En økonomisk rådgiver har som ordet indikerer en økonomisk baggrund. En økonomisk rådgiver kan rådgive dig om mange forskellige områder. Disse områder kan f.eks. være hvis du skal købe bolig eller bil. Det kan også være rådgivning i allerede optagede lån og pension samt generel økonomisk rådgivning af din privatøkonomi.

Når du er kunde i en bank får du automatisk tilknyttet en økonomisk rådgiver, som kan hjælpe dig alt der vedrører dig og din økonomi. Banken er en forretning, og bankens økonomiske rådgivere kan derfor også til dels siges, at være sælgere. De skal levere til banken, hvilket kan betyde at de skal ”tjene” penge på dig i form af renter og gebyrer.

Det er derfor blevet attraktivt at benytte en anden form for økonomisk rådgiver, nemlig en uvildig økonomisk rådgiver.

Uvildig økonomisk rådgiver

En uvildig økonomisk rådgiver er en rådgiver, der ligesom bankens rådgivere har en økonomisk baggrund. Ofte har de uvildige økonomiske rådgivere selv arbejdet i en bank, og ved derfor hvordan det fungerer i banken. En uvildig økonomisk rådgiver er dermed ekspert i, hvordan du får mest ud af din økonomi på alle områder og parametre.

En uvildig økonomisk rådgiver adskiller sig fra bankens rådgivere ved, at de ikke er sælgere. En uvildig økonomisk rådgiver har ingen interesse i at sælge dig noget, og har 100 procent fokus på dig og dine behov. En uvildig økonomisk skal med andre ord ikke levere til banken, men kun levere til dig i form af, at skabe den bedste rådgivning til dig og din økonomi.

Hvornår kan det betale sig for dig at få en uvildig økonomisk rådgiver?

Det kan i de fleste tilfælde betale sig at få en uvildig rådgiver. En uvildig rådgiver kan hjælpe dig med alt, lige fra et økonomitjek, økonomiske råd, huskøb eller hvad der ellers kan være. Det kan især svare sig ved et boligkøb, fordi en uvildig rådgiver kan sikre dig, at du får den laveste rente og kan hjælpe dig trygt igennem boligkøbet.

billede af økonomisk rådgivning

Sammenlign de uvildige økonomiske rådgivere og deres fokus områder.

Der er mange uvildige økonomiske rådgivere på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilken du skal vælge.

Du kan undersøge de forskellige uvildige økonomiske rådgiveres hjemmesider. Du skal især være opmærksom på, om de uvildige økonomiske rådgivere har en tilladelse fra finanstilsynet. Hvis de kalder sig uvildige eller uafhængige på hjemmesiden, så kan du være sikker på, at finanstilsynet har kontrolleret det.

Derefter kan du undersøge de forskellige uvildige økonomiske rådgiveres fokusområder. Det kan f.eks. være rådgivere der har fokus på boligkøb, generel økonomisk rådgivning eller f.eks. realkreditlån. Det at tjekke rådgiverens fokusområder indebærer at du er sikker på, at du får en rådgiver, der er specialiseret til lige netop dit område. Dette kræver selvfølgelig, at du er klar over dine egne behov.

Du kan på hjemmesiden pengerådgivning.dk booke en gratis rådgivningstime, hvor du vil have mulighed for at finde ud af hvordan den økonomiske uvildige rådgiver kan hjælpe dig.