Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--gratiskonomitjek-qxb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Boligadvokat → hav en en boligadvokat med i din bolighandel

Boligadvokat

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat er en advokat, der står for rådgivningen af alt inden for bolighandel. Det kan f.eks. være gennemgang af købs og salgsaftalen. De fleste vælger at gøre brug af en boligadvokat, når de skal købe eller sælge en bolig. Det er ikke lovpligtigt at benytte en boligadvokat, men det er en klar fordel. Dette skyldes, at en boligadvokat er en juridisk ekspert og ved at benytte en boligadvokat, er du sikker på, at der ikke sker en fejl ved din bolighandel og alt foregår under de rigtige betingelser. Herunder kan der også siges, at en boligadvokat sikrer, at det hele foregår efter lovens rammer. Udover at en boligadvokat kan hjælpe dig med køb og salg af bolig, så kan en boligadvokat også hjælpe med f.eks. refusionsopgørelse og meget andet.

Billede af boligadvokat

Skal du købe eller sælge bolig?

Det at skulle købe eller sælge bolig er en stor beslutning og for mange deres livs investering. Der er i den forbindelse ofte en stor sum penge forbundet ved dette og det er derfor vigtigt, at det hele foregår korrekt og på den bedst mulige måde for dig og din økonomi.

De fleste benytter en ejendomsmægler både i forbindelse med salg og køb af bolig. En ejendomsmægler er ofte på boligejerens side, hvilket er vigtigt at have i baghovedet, hvis du f.eks. skal købe en bolig. Hvis du skal købe en bolig, så kan det derfor anbefales at benytte en boligadvokat og på den måde undgå at købe et hus til dyrere penge, end det er værd eller med andre ord; undgå at stå med katten i sækken. En boligadvokat kan i den forbindelse hjælpe med blandt andet at lave et korrekt skøde. Du kan læse nærmere om skøde her.  Det vil derfor rent økonomisk være en stor fordel, at benytte en boligadvokat i forbindelse med boligkøb. Som nævnt tidligere kan du også få hjælp til refusionsopgørelse. En refusionsopgørelse er en opgørelse over det mellemværende køber og sælger har rent økonomisk under en bolighandel. Når du overtager din bolig skal der aflæses diverse måler såsom el og vand. Disse aflæsninger er en del af refusionsopgørelsen. Refusionsopgørelsen skal laves senest 30 dage efter overtagelse. Refusionsopgørelsen skal indeholde helt særlige elementer og det er i den forbindelse en fordel at gøre brug af en boligadvokat.

Det skal  tilføjes, at det også er en fordel at benytte sig af en boligadvokat ved boligsalg, da det selvfølgelig også skal foregå korrekt og efter lovens rammer.

Billede af boligadvokat

Hvor finder jeg en boligadvokat?

Der findes mange forskellige boligadvokater og bare ved at lave en søgning på internetter, vil der komme mange frem at vælge imellem. I og med at du ønsker at gøre brug af en boligadvokat, og skal betale for det, så er det vigtigt, at finde den rigtige boligadvokat. Boligadvokaterne er i skarp konkurrence med hinanden og det kan derfor godt svare sig for dig at undersøge markedet og finde den boligadvokat, der passer bedst til lige netop dine behov. En ting, som du kan sammenligne boligadvokaterne på er selvfølgelig pris, men det er også en fordel at kigge på beliggenhed. Det er en klar fordel for dig, at bo i en passende geografisk afstand til din boligadvokat.

Det kan altid anbefales at indhente minimum tre tilbud fra tre forskellige boligadvokater. På den måde har du  et overblik over, hvad det koster dig samt hvad den enkelte boligadvokat kan tilbyde dig.

Uvildig rådgivning

Udover at det anbefales at benytte en boligadvokat i forbindelse med både boligkøb og boligsalg, så kan det også anbefales at benytte en uvildig rådgiver. Uvildig betyder uafhængig, hvilket i dette tilfælde betyder, at en uvildig rådgiver er uafhængig af nogen dvs. skal ikke tjene penge på dig til f.eks. banken som en bankrådgiver er underlagt. En uvildig rådgiver er 100 procent på din side og ønsker derfor kun, at bolighandlen er til din fordel.

Du kan læse nærmere om uvildig boligrådgivning her.