Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--gratiskonomitjek-qxb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Sparetips → spar penge på unødvendige udgifter i hverdagen

Sparetips

At have flere penge til sig selv er vidst noget, som vi alle godt kunne tænke os. Ved at spare lidt i hverdagen, er det faktisk også muligt at spare penge og dermed få lidt mere luft i økonomien. Vi vil i denne artikel give dig nogle sparetips, sådan at du kan spare penge på unødvendige udgifter i hverdagen.Billede af sparetips

Lav et budget

Et budget er en liste over dine forventede indtægter og udgifter hver måned. Det kan anbefales, at du laver et budget, da du på den måde kan skabe et overblik over din økonomi. Ved at lave et budget, så ved du præcis, hvor mange penge du har hver måned og hvor mange penge du bruger hver måned. Når du laver et budget, er det vigtigt at du skriver alle dine udgifter på listen, herunder også uforudsete udgifter som f.eks. konfirmationer, julegaver osv. På den måde er du sikker på, at der ikke lige pludselig kommer en regning ind ad døren, som du ikke har råd til.

Et godt budget er naturligvis, når udgifterne er lavere end indtægterne, da der dermed er penge tilovers. Disse penge kan du vælge at lave en opsparing med eller have flere penge til dig selv hver måned til fornøjelser. Du kan læse nærmere om, hvordan du lægger et budget her.

Vær kunde i den rigtige bank

Stort set alle i Danmark er i dag kunde i en bank. Der er mange banker i Danmark og de er i skarp konkurrence mod hinanden. Renter og gebyrer er forskellige fra bank til bank og det er i den forbindelse vigtigt, at du undersøger, hvad du betaler af renter og gebyrer i din nuværende bank for derefter at sammenligne med andre banker.

Renter og gebyrer er hurtigt sparede penge, da det i princippet er ekstra penge, som du betaler for at få lov til at være kunde i netop den bank, som du er kunde i. Et bankskifte kan i mange tilfælde resultere i, at du kan spare enge.

Du kan også i første omgang forsøge at forhandle med din nuværende bank, om billigere renter og gebyrer. En bankrådgiver kan i mange tilfælde godt matche deres konkurrenter og du skal derfor ikke være bleg for at spørge din bankrådgiver. Du skal dog være forberedt på at, hvis prisen ikke kan matches, så kan den bedste løsning for dig være at skifte bank.

Unødvendige udgifter

Udover de overstående nævnte unødvendige udgifter, så er det også en fordel at undersøge, om du har nogle generelle unødvendige udgifter i dit budget. Disse kunne f.eks. være dine tv –kanaler. Har du den store tv pakke, men kunne reelt set godt nøjes med den lille, så er der en del penge at spare der. Ligeledes med f.eks. mobil abonnement. Er du medlem i fitness centeret, men må erkende at du nok ikke lige får trænet i den mængde, der var meningen, så kan du med fordel melde dig ud og spare nemme penge.

Det er en fordel at gennemgå dine udgifter, når du har lagt et budget og dermed vurdere, om du har udgifter, der hurtigt kan skæres ned på og der med spare penge. Du kan læse nærmere om, hvordan du kan spare penge i hverdagen her.

Billede af sparetips

Rådgivning

Hvis du har svært ved at gennemskue, hvordan du får lavet et godt budget eller simpelthen ikke kan finde et sted i budgettet, hvor det er muligt at spar penge, så kan du med fordel søge rådgivning.

Du kan på pengeraadgivning.dk booke et gratis og uforpligtende rådgivningsmøde, hvor du har mulighed for at finde ud af, hvordan en uvildig rådgiver kan hjælpe dig med at spare penge og give dig endnu flere sparetips. Du kan læse nærmere om uvildig rådgivning her.