Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--gratiskonomitjek-qxb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Privatlån → Hvad er et privatlån egentlig, og hvad skal du være opmærksom på, før du optager et?

Privatlån

Privatlån er som ordet indikerer et lån, der er privat. Det er derfor en betegnelse for et lån, som er optaget af privatpersoner. Et privatlån er derfor alle de lån, der bliver optaget med det formål, at det skal benyttes til privatforbrug. Dette kunne f.eks. være lån til bil, forbrug eller andet. Et privatlån bliver ofte sidestillet med kontantlån, forbrugslån og hurtiglån. Et privatlån ligger typisk på mellem 1.000kr – 200.000 kroner og kan som nævnt overstående bruges til alt. Der stilles dermed ingen spørgsmålstegn ved, hvad pengene skal bruges til. Du styrer helt selv, om pengene skal gå til en ny computer, bil eller måske en rejse.

Det er vigtigt at huske, at et privatlån er et lån, der skal betales tilbage og du skal derfor overveje grundigt, om det du bruger pengene til reelt set er nødvendigt.

Billede af privatlån

Undersøg grundigt låneudbyderne af privatlån

Der findes masser af låneudbydere, der gerne vil tilbyde dig et privatlån. Bare ved at søge privatlån på internettet kommer der mange mulige låneudbydere frem. Et privatlån kan potentielt set optages af alle indbyggere i Danmark der er over 18år, og som har en opholdstilladelse og arbejdstilladelse. Det er ikke et krav, at man har fast arbejde. Endvidere skal du ikke stille sikkerhed for et privatlån. Det betyder med andre ord at, hvis du ikke betaler et afdrag, så kan låneudbyderen ikke gøre udlæg i f.eks. dit hus, bil eller andet. Det eneste krav er, at du ikke må være registreret i RKI som dårlig betaler.

Overstående gør det altså nemt og hurtigt at optage et lån. Det er derfor ekstremt vigtigt at overveje en ekstra gang, om du virkelig mangler disse penge fordi som nævnt tidligere, så er det stadig lånte penge, som du skal betale tilbage. Selvom du ikke skal stille sikkerhed for lånet, så vil du stadig skulle betale alle pengene tilbage, hvis du ikke betaler et afdrag. Du vil nemlig blive pålagt renter og gebyrer som ved privatlån ofte er enormt høje.

Billede af privatlån

Privatlån i banken

I stedet for at optage et privatlån hos de mange låneudbydere på internettet, så kan du også tage et privatlån hos banken. Banken stiller dog i kontrast høje krav til dig, hvis du skal låne penge. Grunden til dette er selvfølgelig, at banken gerne vil være sikker på, at de får deres penge igen. Grundet dette vælger mange netop at tage et privatlån som beskrevet overstående, hos en af de mange låneudbydere på internettet. Det skal her igen tilføjes, at disse lån er en meget dyrere måde at låne penge. Derudover skal du som kunde i bank ikke være flov over at søge om et lån hos banken, uanset hvad du ønsker at bruge pengene på.

Det er altid en fordel at huske på, at de mennesker der arbejder i banken også er helt almindelige mennesker og har forståelsen for de fleste ting. Disse krav som banken stiller er ikke kun til fordel for banken, men også for dig som låneoptager. Netop fordi at banken ikke låner dig flere penge, end du reelt set har mulighed for at betale tilbage igen.

Man kan i kontrast til dette nemlig hurtigt blive fristet til at optage et lån, der er højere end hvad man skal betale igen, når der ingen krav er, og når det er muligt og nemt.

Du kan læse nærmere om det at låne penge i en af de forrige artikler.
Læs artiklen ‘lån penge’ her.