Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--gratiskonomitjek-qxb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Pensionstjek → husker du at indbetale nok til din pension?

Pensionstjek

Hvad er pension?

Når en person har trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet modtager han/hun et fast månedligt beløb eller et engangsbeløb. Dette kaldes pension. Det faste beløb er med til at sikre dig en fornuftig levestandard, når du ikke længere er i stand til at arbejde.

Som udgangspunkt har alle danske statsborgere ret til folkepension, men du har også mulighed for, at få udbetalinger fra øvrige pensionsordninger, som du selv eller din arbejdsgiver har oprettet. Her snakker vi ofte om arbejdsmarkedspension, som de fleste i dag har i forbindelse med deres ansættelsesforhold. Her er det både arbejdsgiveren og lønmodtageren der indbetaler hver sin andel til pensionsordningen.

Billede af pensionstjek

Få et pensionstjek

Langt de fleste pensionsselskaber har et såkaldt pensionstjek som et selvbetjeningsværktøj der er lettilgængeligt på nettet. Via dette kan du hurtigt blive klogere på din pension på bare få minutter. Ved at indtaste dine pensioner, formue, gæld mm, er det muligt at danne et ret præcist billede af, hvor mange penge du vil have til rådighed, når du går på pension.

Her vil man ofte få en vurdering i form af farverne grøn, gul og rød. Farverne gul og rød indikerer en stor forskel på din nuværende indkomst og dit forventede rådighedsbeløb, når du bliver pensionist. Modsat hvis du opnår farven grøn passer din pension godt til dit nuværende liv. Hvis du er en af dem, der opnår et rødt eller gul resultat, ville det være en god ide, at få gennemgået dine nuværende pensionsordninger sammen med en rådgiver. Dette skyldes, at du måske skal have en anden pensionsordning end din nuværende eller i hvert fald indbetale mere, for at opretholde din nuværende levestandard, når du forlader arbejdsmarkedet. Et pensionstjek er dermed et tjek på din pension, som giver dig en indikation af, hvordan din kommende pensions udbetaling vil være.

billede af pensionstjek

Pensionsrådgiver

Pensionsmarkedet kan være virke uoverskueligt for mange. Der er flere personer, der tror, at alt er i skønneste orden, indtil at de finder ud af, at de indbetaler til mange forskellige pensionsselskaber. Dette betyder, at du ender med at betale administrationsomkostninger flere steder, hvorved dine penge lige så stille bliver færre og færre. Når du skifter job, er det derfor altid en god ide at tjekke, om dit nye arbejde har samme aftale med hensyn til pensionsordning. Her vil det naturligvis være fornuftigt at samle dem i et selskab, netop for at sænke dine omkostninger samt få et bedre overblik.

Som nævnt overstående så er det en fordel at få rådgivning af en pensionsrådgiver. En pensionsrådgiver kan hjælpe dig med, at få samlet din pension i et selskab samt sikre give dig et overblik over din nuværende pensionsløsning. Endvidere vil du kunne få hjælp til at lave en plan over din fremtid og dermed få en pensionsløsning, der passer til det liv du ønsker at leve, når du bliver pensionist. En pensionsopsparing har den konsekvens, at du har færre penge her og nu og det er i den forbindelse naturligvis vigtigt at du indbetaler det beløb til din pensionsopsparing, som passer til dine fremtidige ønsker, men også dine nuværende ønsker og økonomi. Du kan læse nærmere om pension og  pensionsrådgivning her.