Rådgivning privatøkonomi

Hvad er en privatøkonomi rådgiver?

En privatøkonomi rådgiver er en rådgiver, der kan rådgive dig i alt der omhandler din privatøkonomi. Privatøkonomi er din private økonomi og dermed alt der har at gøre med din egen økonomi. Du kan læse mere om privatøkonomi her. En privatøkonomi rådgiver kan dermed rådgive dig i alt, der har med din økonomi at gøre.

Det er dog en fordel at finde en rådgiver der har et fokus område på netop dine behov. Privatøkonomi er et bredt emne, og hvis du f.eks. skal have rådgivning i dine lån i f.eks. hus, så kunne det være en fordel at vælge en rådgiver der har et fokus område på boliglån. Hvis det derimod er en overordnet rådgivning i din økonomi, du søger, så har du mange muligheder for at finde rådgivere.

billede af rådgivning privatøkonomi

Flere typer af privatøkonomi rådgivere

Der er flere forskellige typer af rådgivere, der kan rådgive dig i din privatøkonomi. Først og fremmest er der din bankrådgiver. En bankrådgiver er den nemme mulighed, og det oplagte sted for dig at søge rådgivning. Bankens rådgivere er i nogle tilfælde også sælgere der skal lave profit til banken, og det er vigtigt at have i baghovedet for dig som kunde, når du får rådgivning hos banken.

En anden mulighed er derfor, at du kan søge rådgivning hos en uvildig finansiel rådgiver. En uvildig finansiel rådgiver kan hjælpe dig med at skabe et overblik over din privatøkonomi, samt sikre at du får rådgivning i, hvordan du kan optimere din økonomi. En uvildig finansiel rådgiver har ingen fortjeneste på dig i baghovedet. Du betaler en uvildig finansiel rådgiver for at være 100 procent på din side.

Dette er også en af forskellene på de to typer af rådgivere, herunder bankens rådgivere og en uvildige finansielle rådgivere, nemlig prisen. Det koster ikke noget at få rådgivning af banken, da det er en service de yder til deres kunder, hvorimod det koster penge at få rådgivning hos en uvildig finansiel rådgiver. I hvert fald hvis du ønsker at indgå i et forløb med den uvildige finansielle rådgiver. Nogle uvildige rådgivere tilbyder et gratis indledende møde.

Det er derfor vigtigt, at gøre det klart for dig selv, hvad du ønsker rådgivning i og i hvilket omfang, og på den måde være godt forberedt til at modtage rådgivning i privatøkonomi.

billede af privatøkonomi rådgivningUndersøg markedet og vær forberedt

Det er en fordel at undersøge markedet og være forberedt, når du skal modtage rådgivning i privatøkonomi. Ved at undersøge markedet mener vi, at du undersøger de mange forskellige privat økonomiske rådgivere og deres fokus områder. Det er i den forbindelse vigtigt, som nævnt overstående, at du er bevidst om, hvad du ønsker rådgivning i. Ved at være bevidst omkring dette er det nemmere at finde den rådgiver, som passer bedst til dine behov.

Som nævnt overstående så er en forskel på en bankrådgiver og en uvildig finansiel rådgiver prisen, du skal betale. Det skal her tilføjes, at på trods af du skal betale penge for at modtage rådgivning fra en uvildig finansiel rådgiver, så er der ofte mange penge sparet på sigt, ved at vælge en uvildig finansiel rådgiver fremfor en bankrådgiver. Dette kommer igen an på, hvad du har behov for at få rådgivning i. Hvis du ønsker rådgivning i dine lån eller ønsker at omlægge dine lån, vil der ofte være store besparelser ved, at vælge en uvildig finansiel rådgiver. Hvis du bare ønsker gode råd til at lægge et godt budget, er det nok billigst at gå til din bankrådgiver.

Det er derfor vigtigt, at du undersøger markedet for privatøkonomiske rådgivere samt er forberedt og bevidst omkring, hvad du ønsker rådgivning i.

Rådgivning privatøkonomi

Pengerådgivning.dk tilbyder et gratis rådgivningsmøde, hvor vi undersøger, hvordan vi kan hjælpe dig med at optimere og skabe besparelser i din privatøkonomi. Book mødet her.