Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'wpb_admin_account' not found or invalid function name in /var/www/xn--gratiskonomitjek-qxb.dk/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298
Økonomitjek. Få et overblik over din økonomi og se hvor du kan spare penge.

Økonomitjek

Hvad er et økonomitjek?

Et økonomitjek er som ordet indikerer et tjek over økonomien. Vi ønsker alle, at have styr på økonomien og at der dermed er et overblik over økonomien. Et økonomitjek er i den forbindelse altid en god idé at få foretaget.

Du kan få et økonomitjek på alt, hvad der vedrører din egen økonomi. Et økonomitjek er med andre ord, hvor din økonomi bliver undersøgt, sådan at du altid har de bedste og billigste løsninger.

billede af økonomitjek

Hvordan laver jeg et økonomitjek?

Du kan selv lave et økonomitjek, eller du kan få hjælp af en rådgiver til at lave et økonomitjek for dig.

Du kan selv forsøge at lave et økonomitjek af din økonomi ved, at danne dig et overblik. En måde hvorpå du kan danne dig et overblik er ved at lægge et budget. Ved at have et budget, så ved du præcis, hvad dine penge bliver brugt til hver måned. Du kan læse mere om, hvordan du kan lave et budget her.

Dit budget indeholder blandt andet alle dine faste udgifter såsom husleje/boliglån, vand, varme, forsikringer osv. Selvom disse udgifter er faste, så er det en fordel at tjekke markedet og se om du kan få dine faste udgifter endnu billigere. Hermed menes der, om du f.eks. kan få en billigere rente på dit bolig lån eller måske finde et billigere forsikringsselskab.

Få rådgivning

Det kan virke uoverskuelig og svært at tjekke sin egen økonomi og i det hele taget vide, som almindelig dansker om man har tjek på sin økonomi. Det er derfor en fordel at søge rådgivning.

Du kan søge rådgivning hos en rådgiver. En rådgiver kan lave et økonomitjek og dermed se, om du har de rigtige løsninger samt optimere din økonomi bedst muligt. Der er flere forskellige slags rådgivere, der kan hjælpe dig. Herunder kan du søge rådgivning hos din bankrådgiver, men du kan også søge rådgivning hos en uvildig finansiel rådgiver.

Banken er en forretning, der skal tjene penge for at lave profit. De tjener derfor ofte penge på dig f.eks. ved dine lån i form af højere renter. Bankens rådgivere er dermed også sælgere. Dette er selvfølgelig vigtigt for dig, at have i baghovedet når du skal vælge, hvilken slags rådgiver, der skal hjælpe dig. Hvis du har høje renter på dit lån, så er det ikke din bankrådgiver du skal snakke med.

Her kan du f.eks. få rådgivning af en uvildig finansiel rådgiver, som kender til rentepriserne og dermed kan hjælpe dig med, at forhandle med din nuværende bank eller eventuelt rykke dit lån til en anden bank, hvor du kan få bedre og billigere renter. En uvildig finansiel rådgiver kan også hjælpe dig med at lægge et budget, der er forsvarligt og giver dig et godt overblik i hverdagen og eventuelt se, hvor du kan spare penge. Du kan læse mere om, hvordan du kan spare penge i hverdagen her.

Et økonomitjek fra en rådgiver kan udover at give dig et overblik – altså hjælpe dig med at spare penge. På den måde får du flere penge til dig selv hver måned, som du kan bruge til lige det, du har lyst til eller eventuelt lave en opsparing. Du kan læse om opsparing her.

billede af økonomitjek